2.5.11

naughty kiss-Cinta itu perlukan kesabaran.

 Jom layan....

Satu lagi drama Korea yang menarik, lucu, terharu dan buat muka korang tersengeh-sengah bagai kerang busuk bila menontonnya..Hehehe....
Naughty Kiss (ada banyak tajuk, kalau di mysoju tajuknya Mischievous kiss) telah mula hit sejak dilancarkan pada 2010. Drama ini berasal dari manga popular bersiri Itazurana Kiss.


Kisahnya simple, tentang kecekalan seorang gadis bernama Oh Ha-Ni yang sederhana rupa, agak kelam kabut, lansung tak ada bakat memasak, kuat berangan, dan berada dikedudukan kelas corot tetapi sentiasa ceria, comel dan tabah, berusaha menambat hati lelaki yang cintainya dalam diam selama empat tahun.

Masalahnya lelaki yang disukainya itu ialah Baek Seung-Jo budak paling popular dan bijak disekolahnya. Suka duka Oh Ha-Ni bermula bila dia mengirim surat cinta buat Seung-Jo tetapi telah dihina dan dipandang rendah oleh lelaki itu. Malah Seung-Jo telah memulangkan kembali surat terbabit dengan membaiki ayat dan ejaan yang salah di hadapan rakan-rakan sekolah.


Jeong So-Min sebagai Oh Ha-Ni 


Walaupun sering di layan dingin dan di buli Seung-Jo, Ha-Ni tidak mudah mengalah. Bila rumahnya runtuh dalam kejadian gempa bumi kecil, keluarga Seung-Jo telah mempelawa dia dan ayahnya tinggal bersama mereka. Jadi Oh Ha-Ni dapat bertemu Seung-Jo setiap hari di rumah dan di sekolah. 

Dalam pada itu Oh Ha-Ni disukai oleh Bong Jong-Goo (rakan sekelas yang gila-gila tapi baik hati) yang cuba melindunginya apabila dia bersedih. Namun Ha-Ni sukar menerima Jong-Goo bila hatinya hanya dipenuhi oleh wajah Seung-Jo yang angkuh. Apabila mereka sama-sama memasuki Universiti Parang saingan yang tidak terduga mula muncul. Yoon He-Ra gadis cantik dan bijak mula menjadi rakan rapat Seung-Jo.Kim Hyun-Joong (SS501) sebagai Baek Seung-Jo
   
 Ini Lee Tae-Seong sebagai Bong Joon-Goo

 Tapi apa yang tidak diketahui oleh Ha-Ni ialah Seung-Jo sebenarnya menyukai dia. Bila Ha-Ni mula berputus asa terhadapnya, Seung-Jo menjadi nekad untuk memiliki Oh Ha-Ni.


(ni dialog yang aku suka ketika Seung-Jo menunggu Ha-Ni balik dalam hujan selepas bertemu Jong-Goo. Ketika ini Seung-Jo sangat cemburu bila mengetahui Jong-Goo melamar Ha-Ni.)

Seung-Jo: " kamu suka Bong Jong-Goo?
Ha-Ni  : "Tentulah. Dia menyukai saya selama 4 tahun  ini.."
Seung-Jo: " Jadi bila ada orang sukakan kamu, kamu berubah macam tu saja?"
Ha-Ni  : "Kenapa? tak boleh ke? Saya dah bosan dengan cinta bertepuk sebelah tangan lagi. Saya ingin bersama orang yang saya suka. Saya suka Jong-Goo."
Seung-Jo: "Kamu menyukai saya. Kecuali saya kamu tak mungkin suka orang lain!"

Selebihnya korang tengoklah sendiri..hehehe...(^_____^)V

p/s: sah demam Korea aku ni tak habis lagi nih...


 

2 ulasan:

meowwmania berkata...

wahh mcm best je kan...nak tgk lah hehe

thanx!

hud aikara berkata...

tengok tau, best tengok kim hyun joong yang hensem! hehehehe...

blog buku Hud aikara.

  • Pemandu Van Jenazah - Tajuk: Pemandu Van Jenazah Penerbit: Utusan Karya Tebal: 270 m/s Buku ini merupakan kompilasi kisah pengalaman pemandu-pemandu van jenazah yang diceritaka...
    4 tahun yang lalu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...