10.1.12

Taman Rahsia.

 

Drama Secret Garden telah ditayangkan di Korea sejak penghujung 2010. Dan..aku baru menontonnya semalam...huhuhu...

Ceritanya best. Menarik. Aku sukalah. (^__^)



Kisahnya tentang Kim Joo Woon (lakonan Hyun Bin --> ingat lagi My Lovely Samsoon? hah, nilah heronya!) dan Gil Ra Im ( lakonan Ha Ji Won) yang bertemu dalam satu situasi salah faham.

Ra Im merupakan pelakon lagak ngeri yang hebat. Ketika itu si Joo Woon telah menyangka dia adalah Park Chae Rin pelakon  dan salah seorang teman wanita abang sepupunya. Manakala Ra Im pula menyangka Joo Woon pembantu kepada artis terkenal sanjungannya Oska.

Joo Woon yang angkuh dan pentingkan kesempurnaan itu tiba-tiba mendapati dirinya telah jatuh hati terhadap Ra Im. Dia menjadi keliru kerana baginya tak mungkin orang berkedudukkan seperti dia cintakan gadis miskin, lasak dan kasar seperti Ra Im.

Sehinggalah satu kejadian misteri telah berlaku kepada mereka ketika di Pulau Jeju. Mereka akan bertukar badan setiap kali hujan! Babak ni memang kelakar..aku gelak sorang-sorang...(tercengang-cengang si Leo).

Daripada jatuh hati, Joo Woon telah jatuh cinta setengah mati pada Ra Im. Penghalang terbesarnya ialah ibunya yang sangat angkuh dan mahu memiliki anak lelaki tunggalnya itu secara total. Dia sangat berang bila Joo Woon begitu setia dengan gadis miskin yang akhirnya baru diketahui adalah anak kepada ahli bomba yang terbunuh kerana menyelamatkan Joo Woon dari kebakaran tiga belas tahun yang silam.

Kisahnya berbaur fantasi, lucu dan dalam masa yang sama boleh buat anda menangis di akhir cerita. Hujung kisahnya amat menyentuh hatiku...sob...sob..tapi happy ending lah...

Kalau minat drama Korea, kisah yang ini boleh menjadi salah satu koleksi menarik!

 
Leo: ...uh..jangan baca citer uwan..dia tipu jerr...

Uwan: ...tahulah kamu merajuk tak dapat tengok burung kat luar hari ni...heheheh..padan muka...

Leo: uwan jahat!

Uwan: ..lalalala...


Gambar artis: Mr. Google

3 ulasan:

UniMeOw berkata...

cambesssss je...

taw x link nk donlod cter ni ktne...
(smbil wat muke secomey kuya...hehe)

hud aikara berkata...

hehehe...tak pastilah cik uni..sebab saya nengok kat CD. Tapi cuba lihat kat link www.mysoju.com sebab kat situ memang link nak tengok drama korea online. Jepun dan Taiwan pun ada. semua best. :)

UniMeOw berkata...

npe uni baru pasan entry ni?
npe bila nak komen uni nampak komen uni sdri??? :o

(cyes xingat bila penah bc n komen kat cter ni)

uni dah tgk cter ni (br tgk awal thn ni..haha)
bes sgt2!!

lagu2 lam cter ni mmg tsemat rapi la dlm nset..alarm clock pon bunyi lagu appear...<3

blog buku Hud aikara.

  • Pemandu Van Jenazah - Tajuk: Pemandu Van Jenazah Penerbit: Utusan Karya Tebal: 270 m/s Buku ini merupakan kompilasi kisah pengalaman pemandu-pemandu van jenazah yang diceritaka...
    3 tahun yang lalu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...