19.7.12

RooFtoP priNce-Lucu dan best!

Siapa yang sudah menonton drama Korea Rooftop Prince? Hehehe. Lucu kan? Watak utama drama ini ialah Micky Yoo Chun sebagai Putera Lee Gak / Yong Tae Young dan Han Ji Min sebagai Park Ha.

Entah kenapa baru-baru ini aku telah menonton cerita ni dan terasa nak letak dalam blog pulak.

Siapa yang suka cerita Korea yang lucu-lucu memang patut tonton drama ni. Best!

Drama ini dilancarkan pada bulan Mac 2012 sebanyak 20 episod. Selain Yoo Chun dan Ji Min, pelakon lain yang turut membintangi drama tersebut ialah Lee Tae Sung sebagai Yong Tae Moo (watak jahat) dan Jung Yoo Mi sebagai Hong Se Na (kekasih Tae Sung).

Manakala watak yang pasti disayangi penonton ialah Min Ho sebagai Song Mang Bo, Choi Woo Shik sebagai Do Chi San dan Jung Suk Won sebagai Woo Yong Sul.

Memang betul, Mickey tak lah handsome mana tapi bila dah tonton drama ni pasti kita suka watak Mickey sebagai putera yang terlepas ke zaman moden. Mickey pandai bawa watak sebagai putera yang angkuh tapi kelakar. Ditambah dengan telatah tiga orang pembantunya yang lucu dan mempunyai kemahiran yang tersendiri. Mereka berempat tertransport ke zaman selepas 300 tahun ketika diserang hendap oleh kumpulan yang tidak diketahui. Lalu mereka muncul di rooftop rumah Park ha.


Kejadian lucu berlaku bila mereka terpaksa mengadaptasi diri dengan zaman moden. Yang ini memang lucu. Sampai jahanam rumah Park Ha dikerjakan! hahaha...Pada mulanya Park Ha memang benganglah dengan mereka ni tapi lama-lama dia dan geng berempat ni mulai rapat sampailah macam-macam masalah mula berlaku dalam keluarga Park Ha kerana ketamakkan kakaknya Hong Se Na.

Putera Lee Gak pula menyamar sebagai anak keluarga kaya Tae Yong yang hilang di laut. Dia terpaksa berdepan dengan sepupu Tae Yong yang licik si Tae Moo yang ingin merampas jawatan Tae Yong. Lee Gak pasti kemunculannya di abad ke 21 ada kena mengena dengan penyiasatan kes pembunuhan isterinya (crown princess) di zaman silam. Isterinya Hwa Yong diracun dan mati dalam tasik dalam keadaan terlungkup.


Namun lama-lama Lee Gak bukan saja bertemu kelahiran semula Hwa Yong tapi juga sedikit demi sedikit misteri kejadian tersebut mula terbongkar. Lee Gak jatuh cinta pada Park Ha. Dia akhirnya menyedari Park Ha merupakan kelahiran semula Bu Yong adik iparnya di zaman silam yang bijak dan sering berbual dengannya.

Namun masa mereka berada di dunia moden ada hadnya. Lee Gak bukan saja berusaha membongkar misteri kematian isterinya tapi juga berusaha mempertahankan syarikat Tae Yong (kelahiran semula dirinya di zaman moden) agar tidak jatuh ke tangan Tae Moo. Kisah ini memang mengujakan, banyak adegan lucu dan memang bestlah untuk dijadikan koleksi peribadi. Kisah pembunuhan isterinya akan terjawab, siapa pengkianat pun akan terbongkar dan lucu bila mereka muncul semula di zaman silam dengan pakaian moden! Teruk kena kejar dengan askar sebab nampak pelik!

Sejak tonton drama nilah aku mula suka pada Mickey Yoo Chun! Hah!
(^__^)v

*tak leh cerita banyak, nanti tak suspen...hehehe...

p/s: gambar-gambar Mr Yahoo.

4 ulasan:

Kippy Marrie berkata...

Olá amiguinhos...
Achei voce muito fofa.
Obrigada pela visita.
Volte sempre que puder.
Ótima tarde e fique com o Papai do Céu.
Aus 1000 e Beijos 1000 com carinho.

KIPPY & LILLY

Iela Lullaby berkata...

ehehhe...sy dh tgk cte nie dh...

mmg best sgt...tp ending dia... sedih r..huhu...

m.q berkata...

The Bean kitorg pun suka tgk drama ni. smpi gelak2 sorg2...
pfttsssss...

BoBo Salem
Meow Meow Family

hud aikara berkata...

lela lullaby; best kan...hehehe

blog buku Hud aikara.

  • Pemandu Van Jenazah - Tajuk: Pemandu Van Jenazah Penerbit: Utusan Karya Tebal: 270 m/s Buku ini merupakan kompilasi kisah pengalaman pemandu-pemandu van jenazah yang diceritaka...
    4 tahun yang lalu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...