9.8.12

Makan BESAR!


Leo: uwan pi makan tak ajak Yo ponnn...

Uwan: tak kuasa ah.

Leo: sampai ati...






Semalam bersama rakan-rakan office aku berbuka di luar. Tempat ni memang kaw-kaw makanannya. Banyak dan best..hehehe...(kau Hud semua benda sedap!)


Kami dapat meja tepi dinding, so memang privacylah. Dalam pukul tujuh tu masing-masing dah sibuk angkut makanan. Hah, penuh meja!

Orang memanglah ramai. Setiap stall buffet orang berkerumun. Tapi daging kambingnya memanglah sedap. Padahal aku tak suka daging tu. Tapi kali ni lain. Tak rasa hamis lansung!




Kalau makan kat tempat macam ni memang aku tak ambil nasi kecuali satu sudu je buat tabur atas lauk.  Round pertama aku ambil ikan bakar, kambing bakar, ayam dan lokan bakar. Round kedua sup tulang berempah dan kali ketiga kambing bakar lagi dan sotong bakar. Jadi lepas tu boleh le makan buah dan desert. (Memang buruk lantak!)

Memang semalam tu mengumpul kolestrol dan lemak ajelah kejenya....hahaha...(mentang-mentang dapat makan free!)

Tapi apa yang penting ketika itu kami rasa gembira dapat makan bersama-sama. Rasa erat pulak persahabatan tu..




Alkisahnya kat sinilah kami mentekedarah! Ngeh ngeh ngeh...


Kuya: uwan tak baik uwan makan macam tu di bulan poce ni..kita mestilah berserdahana..

Uwan: uwan dapat makan free..kalau uwan makan cikit nanti rugilah orang yang sponsor tu...

Kuya: tapi mana boleh makan sampai pecah peyut?!

Uwan: yalah....tapi..tapi..kalau tak makan membazirrrr tuewww...'(o_O)'.......
Tapi musykil pulak aku..yang korang ni rembat cermin mata siapa pulak ni???

Kuya & Leo: erk...er.....

2 ulasan:

Cat-from-Sydney berkata...

Hahahah....kucing rabun! Yelah, campai ati Uwan tak bawak uollz gi makan becar, mentang2lah rabun. har har har *evil laughs*

Rosmawati Yusof berkata...

Pinuam cemin mata, leh..?

blog buku Hud aikara.

  • Pemandu Van Jenazah - Tajuk: Pemandu Van Jenazah Penerbit: Utusan Karya Tebal: 270 m/s Buku ini merupakan kompilasi kisah pengalaman pemandu-pemandu van jenazah yang diceritaka...
    3 tahun yang lalu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...