20.3.13

FLOwER bOY rAMEn ShOP


Hehehehe...satu lagi drama Korea yang aku suka...*Sukalah tengok watak Lee Ki Woo sebagai Choi Kang Hyuk. Boleh gila bayang gitu...

Kisahnya seorang gadis kolej Yang Eun Bi (Lee Chung Ah) yang bertungkus lumus dengan ujian sivil kerana nak jadi seorang guru. Masalahnya dia ni sengal sikit. Masa mula-mula jumpa Cha Chi Soo (Jung II Woo), dia ingat lelaki tu lebih tua dari dia. Kononnya nak mengoratlah. Padahal si budak kaya eksyen tu ialah anak muridnya bila dia dapat tawaran guru praktikal di sebuah sekolah!

Apa lagi, malu gila la..tapi Eun Bi bukanlah gadis yang lemah lembut atau yang mudah dibuli. Dia lansung tak takut dengan kekayaan Chi Soo yang berlagak itu. Teruk jugalah budak Chi Soo tu kena dengan dia. Hahaha...sejak tu Eun Bi takdelah menyimpan apa-apa angan dengan Chi Soo. Anehnya bila tidak dipedulikan, Chi Soo rasa meradang pula. Dia berasa marah dengan dirinya kerana asyik teringatkan cikgu tersebut. Oleh kerana ingin buktikan dia hanya rasa tercabar, Chi Soo tak henti-henti mendekati Eun Bi. Kononnya nak buktikan yang dia tiada apa-apa perasaan pada Eun Bi.

Lee Ki Woo sebagai Cong Kang Hyuk yang baik

Selepas bapa Eun Bi meninggal, tiba-tiba muncul seorang lelaki yang sering memanggilnya 'isteri'. Lelaki itu merupakan anak kawan baik ayahnya. Tetapi Eun Bi terkejut bila mengetahui bapanya telah memberikan kedainya kepada lelaki tersebut; si Kang Hyuk. Maka bermulalah kisah lucu bila Chi Soo dan Kang Hyuk berebutkan Eun Bi! Tambah pening kepala bila ada dua lagi budak lelaki menumpang di rumah yang sama dan bestnya keempat-empat mereka amat menyayangi Eun Bi. 

Jung II Woo sebagai Cha Chi Soo yang berlagak.

Semata-mata mahu dekat dengan Eun Bi, Chi Soo sanggup jadi budak part time di kedai ramen bapa Eun Bi yang kini kepunyaan Kang Hyuk. Tetapi kemudian bapa Chi Soo mula jadi penghalang. Bagi bapanya Eun Bi tidak sesuai dengan keluarganya kerana kehidupan mereka yang jauh berbeza. Dia takut Cha Chi Soo kecewa.

Empat lelaki yang sayangkan Eun Bi

Namun cerita Korea kan happy ending biasanya....korang agak-agak sendirilah pengabisannya..hehehe...tapi aku cakap betullah ni, si Kang Hyuk tu lagi hensem dan romantik dari Cha chi Soo..ooooo...(pompuan...pompuan...)

gambar-gambar: Mr. Google

Tiada ulasan:

blog buku Hud aikara.

  • Pemandu Van Jenazah - Tajuk: Pemandu Van Jenazah Penerbit: Utusan Karya Tebal: 270 m/s Buku ini merupakan kompilasi kisah pengalaman pemandu-pemandu van jenazah yang diceritaka...
    4 tahun yang lalu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...