11.4.13

BiG


BIG merupakan drama yang keluar pertama kali pada tahun 2012. Bagi aku drama ni menarik sebab ada elemen magic sikit. Hehehe... Gil Da Ran (Lee Min Jung) merupakan seorang guru yang akan berkahwin dengan seorang doktor, Seo Yoon Jae (Gong Yoo - masih ingat hero Coffee Prince nih?).

Malangnya ketika mahu menemui Da Ran, Yoon Jae mengalami kemalangan tragik. Orang yang terlibat dalam kemalangan tersebut ialah Kang Kyun Joon (Shin Won Ho) seorang pelajar pertukaran dari Amerika Syarikat.

Kyun Joon koma. Yoon Jae disangkakan mati. Di bilik mayat Kyun Joon terkejut bila mendapati dirinya berada dalam badan Yoon Jae. Maka bermulalah kehidupan Kyun Joon yang terpaksa menyesuaikan diri dalam kehidupan orang lain. Rahsia asal-usulnya juga mulai tersingkap. Pertemuan dengan kedua ibu bapa sebenarnya amat melukakan hatinya. Rupanya dia dilahirkan hanya untuk menjadi penyelamat anak kesayangan ibunya!


Dalam pada itu dia berkahwin dengan Da Ran. Pada pandangan orang, Yoon Jae yang menjadi suami Da Ran. Oleh kerana selalu bersama mereka saling jatuh cinta. Keadaan itu menyebabkan Kyun Joon merasa sedih kerana masa untuk bersama Da Ran semakin suntuk. Dia mesti balik ke tubuhnya yang asal. Dia akan kembali menjadi remaja sekolah dan paling menyedihkan segala memorinya bersama Da Ran akan terpadam.

Mampukah Da Ran melepaskan Kyun Joon? Kyun Joon dan Yoon Jae merupakan anak kembar tetapi kenapa jarak usia mereka menjadi dua belas tahun? Ahhh satu lagi drama menarik yang patut ditonton oleh peminat drama Korea..hehehe...

6 ulasan:

Irfa berkata...

NI DALAM CD @ DALAM TV?

Hud Aikara berkata...

ni saya rasa CD dah kuar...saya tonton di internet..hehehe

ctpayong berkata...

ha'ah...kalau dah ada CD bolehlah kakCT beli. kalau tengok bersiri jawabnya ending entah kemana!!!

UniMeOw berkata...

aiyok~!hud ni slalu mbuatkan uni btambah tingin nak tengok cte korea..aummmm~ :p

Hud Aikara berkata...

ctpayong: beli jangan tak beli..hahaha (menghasut nih!)

Hud Aikara berkata...

Uni; heheheh..apa salahnya Uni tengok drama Korea...boleh release tension...

blog buku Hud aikara.

  • Pemandu Van Jenazah - Tajuk: Pemandu Van Jenazah Penerbit: Utusan Karya Tebal: 270 m/s Buku ini merupakan kompilasi kisah pengalaman pemandu-pemandu van jenazah yang diceritaka...
    4 tahun yang lalu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...