16.4.13

Protect The Boss


Kui kui kui...drama Korea lagi...kali ni mari kita tonton Protect The Boss pulak. Drama ni mula ditayangkan di KOrea pada tahun 2011. Aku sure sangat mesti dah ramai yang tengok. Kat TV pun dah lama tayang. Aku je yang baru tengok...(sedar diri nih).

Drama romantik komedi ni mengisahkan Cha Ji Heon (Ji Sung) anak pengarah DN Group yang berada di tahap 'hampeh' dalam kerjayanya. Perangainya macam budak-budak - tapi lucu. Dia terpaksa bersaing dengan sepupunya yang serba boleh, si Cha Mu Won ( Hero Kim Jaejoong - aii aku memang minat si Hero ni heheheh)..tambahan pula Mu Won pernah menyintai wanita yang disukainya. Namun peristiwa tersebut berulang lagi bila muncul Noh Eun Seol (Choi Kang Hee) seorang gadis yang agak brutal tapi sedang bersusah payah mencari kerja.

Kerana lantang meluahkan pendapatnya dalam sesi temuduga DN Group, Mu Won tertarik dengannya. Lalu Eun Seol diberi jawatan setiausaha Ji Heon. Mulanya Ji Heon (tak ada orang yang tahan dengan perangai Ji Heon ni) tak suka dengan kehadiran Eun Seol dan mulalah dia membuli. Macam-macam benda setiausahanya tu kena buat. Tapi Eun Seol seorang yang tabah. Malah ayah Ji Heon pun sayangkan Eun Seol sampailah dia tahu kerana Eun Seol dia terpaksa basuh lampin budak! (hahahaha)

Hero Jaejoong sebagai Mu Won

Dua sepupu mula jatuh hati pada Eun Seol. Sampai pening kepala dibuatnya. Tapi banyaklah hal lucu sebab Ji Heon sangat trauma bila berucap depan orang ramai. Eun Seollah yang banyak menolong Ji Heon mengatasi masalah tersebut.

Namun untuk menyintai Eun Seol banyak perkara yang Ji Heon mesti hadapi. Kedudukan Eun Seol yang tidak setarafnya, masa lalu Eun Seol yang brutal, keengganan bapanya untuk menerima Eun Seol sebagai menantu dan paling penting dia mesti berubah menjadi lelaki yang dapat melindungi Eun Seol!

gambar: Mr. google

2 ulasan:

UniMeOw berkata...

like usual..uni x tengok lg..hik3~

Hud Aikara berkata...

kikiki...uni, baik tengok ni..boss dia meroyan sikit...

blog buku Hud aikara.

  • Pemandu Van Jenazah - Tajuk: Pemandu Van Jenazah Penerbit: Utusan Karya Tebal: 270 m/s Buku ini merupakan kompilasi kisah pengalaman pemandu-pemandu van jenazah yang diceritaka...
    4 tahun yang lalu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...