26.12.13

Master's Sun

Drama komedi best ini dilancarkan di Korea pada 2013 dan merupakan antara drama favorite aku. (Best, best..hehehe)

Kisahnya Tae Gong Sil / Tae Yang (lakonan Gong Hyo Jin) boleh melihat hantu selepas terjaga dari kemalangan. Daripada seorang gadis yang hebat, pandai dan popular, hidupnya menjadi sangat menyedihkan bila dia asyik melarikan diri dari hantu-hantu yang mengejarnya.

Masalahnya dia takut dengan hantu-hantu tersebut kerana rupa mereka memang menakutkan! (kalau aku pun lari beb! haha)

Nasibnya berubah bila Gong Sil bertemu CEO Kingdom Group yang dingin, si Joo Joong Won (lakonan So Ji Sub). Perkara aneh berlaku bila Gong Sil tersentuh Joong Won. Hantu-hantu yang dilihatnya akan lenyap! Sejak itu Gong Sil berharap dia dapat berada disisi Joong Won untuk menjalani kehidupan yang normal kembali.


Joo Joong Won menerima kehadiran Gong Sil dengan syarat wanita itu menjadi 'radar'nya untuk mencari hantu bekas kekasihnya yang mati Hee Joo. Ini kerana Joong Won pernah diculik 15 tahun yang lalu dengan tebusan yang bernilai jutaan Won. Joong Won mahu mendapatkan kembali tebusan tersebut. Akhirnya penglibatannya dengan Gong Sil bertambah jauh bila mereka sama-sama menyelesaikan kes-kes hantu yang datang pada Gong Sil.

Bagi aku drama ni best sebab kes-kes tersebut menyentuh hati, lebih-lebih lagi kes hantu anjing Phil Soong yang nak selamatkan tuannya....huhuhu...

Tiada ulasan:

blog buku Hud aikara.

  • Pemandu Van Jenazah - Tajuk: Pemandu Van Jenazah Penerbit: Utusan Karya Tebal: 270 m/s Buku ini merupakan kompilasi kisah pengalaman pemandu-pemandu van jenazah yang diceritaka...
    4 tahun yang lalu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...